Hirdetés
Hirdetés

ER - Vészhelyzet

Címkék: ER, ER-Veszhelyzet, orvosszimulátor játék, gyógyító játék, orvosos játék

A Tv-ből jól ismert sorozat, a Vészhelyzet, alapján készült a játék, amiben találkozhatunk az ott megismert szereplőkkel.

Ezt is Neked ajánljuk


A Tv-ből jól ismert sorozat, a Vészhelyzet, alapján készült a játék, amiben találkozhatunk az ott megismert szereplőkkel. Azonban nem az ismert figurákkal játszhatunk, hanem egy általunk létrehozott karakterrel. Na, de lássuk, hogy miről is szól az ER – Vészhelyzet című játék.

orvosszimulátor játék
A kórház, amiben az egész történés folyik, három részre van osztva. Első és második emelet, valamint az előtér, ahova a mentők érkeznek a betegekkel. A következő helyiségeket találjuk, amik a doktorunk rendelkezésére áll: műtők, ebédlő, játékterem, fürdőhelyiség, öltöző és társalgó.
A játék indítását követően létrehozhatjuk a karaktert, amivel játszani szeretnénk. Az doktorunk nemét, szemét, testalkatát, haját és a ruházatát is megadhatjuk kínálatból. Kezdésnek kapunk csillagokat is, amit a képességek között tudunk elosztani.
Ezt követően, pedig indulhat is a játék, amit érdemes a Tutorialal kezdeni, ha kezdők vagyunk. Ebben Carter doktor vezet minket végig a kezdeti nehézségeken.

Az ER – Vészhelyzet egy orvosszimulátor játék, ami sok mindenben hasonlít a Simsre. Három dolog befolyásolja a gyógyítói tevékenységünket a műszakok alatt. A higiénia, energia és a nyugalom. A tisztaságért két dolgot tehetünk, lezuhanyozhatunk, vagy kezet moshatunk. A zuhanyzással az érték 75%-ot emelkedik, míg a kézmosás 25%-ot javít. Ennek a csökkenése közvetlenül hatással van a munkánkra, mert ha koszosak és büdösek vagyunk, a betegek is elmennek tőlünk.
orvosszimulátor játék
Az energiaszintet alvással tudjuk visszaállítani a kedvező szintre. Alacsony érték esetén, nem tudunk megfelelően koncentrálni, ami súlyos következményekkel járhat a betegek részéről. Amikor már a végkimerülés jeleit mutatjuk, akkor az orvostársak is tanácsolják, hogy pihenjünk egy keveset.
A nyugalom, amit nevezhetünk lelkiismeretnek is, több dologból áll össze. Ez az érték akkor kezd el csökkenni, ha fáradtak és piszkosak vagyunk, ha valakivel összerúgjuk a port, vagy egy beteg állapota romlik, a mi hibánkból.
Amire még érdemes odafigyelni, az az étkezés. Aki ezt kihagyja, annak a doktora fog szólni, hogy neki, bizony szüksége van egy kis élelemre. Ezt az ebédlőben tudjuk véghezvinni.
Érdemes még figyelni arra, hogy a kollégákkal is megfelelően ápoljuk a kapcsolatot. Ennek segítségével a filmsorozat szereplőivel is kapcsolatba kerülhetünk. Megállíthatjuk őket beszélgetni, jópofizni, persze, ha van rá idő, ami sokszor nem lesz.

Az elején írtam, hogy a képességek erősségét csillagok jelképezik. Ezeknek a számát úgy tudjuk növelni, hogy végezzük a munkánkat és gyógyultan küldjük haza a hozzánk érkezőket. Hatféle tudományágban kell teljesítenünk, General Surgery (Általános sebészet), Cardiology (Kardiológia), Orthopedics (Ortopédia), Toxicology (Méregtan), Neurosurgery (Idegsebészet), Pediatrics (Gyermekgyógyászat). A csillagok jelképezik, hogy egy-egy szakterületen mennyire vagyunk otthon. Sőt, a vizsgálatot követőn, közli velünk a játék, hogy milyen szintűnek kell lennie a képesítésnek legalább, ahhoz, hogy meggyógyítsuk a pácienst.
Sikeres tevékenységünk során előfordulhat, hogy olyan emberekkel hozz össze a szerencse, akik addig nem hajlandóak elhagyni a kórházat, amíg el nem vesszük tőlük az ajándékot, ami lehet bon-bon, csoki, virág... Ezeket lehet cserélgetni a többi orvossal, így akár extra képességekre is szert tudunk tenni. De oda adhatjuk egy betegnek is, hogy jobbá tegyük a napját.

Összességében az ER – Vészhelyzet, egy izgalmas orvosszimulátor játék, amiben sok jó ötlet van, de néhány hibája is van. Akinek tetszett és élvezte a sorozatot, annak nagy valószínűséggel a játék is elnyeri a tetszését.

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
ER - Vészhelyzet
ER - Vészhelyzet

Kapcsolódó cikkek: