Hirdetés
Hirdetés

Biscotti vagy Cantuccini recepet

Címkék: Biscotti, Cantuccini, Csokis keksz, édesség, sütés-főzés

Kétféle Biscotti receptet is ajánlunk, mindazoknak, akik kedvet kaptak egy finom édesség elkészítéséhez.

Ezt is Neked ajánljuk


Biscotti vagy Cantuccini recepet

A Biscotti kekszet, süteményt jelent olaszul. Ez a édesség nagyon kemény, így önmagában nem lehet fogyasztani. Az olaszok borba és kávéba mártogatva fogyasztják, mi teába, kakaóba, tejbe, vagy akár kávéba is márthatjuk. Nagyon finom, tápláló és egészséges.

Hozzávalók: (6 adaghoz)
50 dkg liszt
30 dkg kristály cukor
10-10 dkg aszalt áfonya és aszalt fekete cseresznye
10-10 dkg egész mandula és kesudió
1 db narancs és 1 citrom reszelt héja
4 dkg olvasztott vaj
4 db tojás
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
csipetnyi só

Elkészítés:
A tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben elkevert lisztet a sütőporral, fahéjjal, reszelt citrom, és narancshéjjal és csipet sóval.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négy felé válasszuk el, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya - kesudió, áfonya - mandula, fekete cseresznye - kesudió, fekete cseresznye -mandula. (Ha a mandulán héj van, akkor forrásban lévő vízbe rakjuk bele és - kb. fél perc elég is neki, így könnyen eltávolítható a külső rétege.)
A tésztát szintén négy felé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük. Ha a tészta állaga nagyon ragadós, tegyünk hozzá kevés lisztet. Kicsit meglapítjuk a tetejüket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Kb. 30 perc alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre.


Csokis keksz (Biscotti)

Hozzávalók:
24 dkg liszt
5 dkg keserű kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 csipetnyi só
18 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé és fehércsokoládé vegyesen, durvára vágva
1 tojás
2 tojássárgája

Elkészítés:
A lisztet a kakaóport keverd össze a szódabikarbónával, és a kétféle csokoládéval és a sóval.
Tedd hozzá a tojásokat, a cukrot és gyúrd össze egyenletes tésztává.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A tésztát szedd kétfelé, és formázz belőle két, kb. 10 centi széles, 2 centi magas hengert.
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 20 percig. Hagyd langyosra hűlni, majd ferdén vágj belőle ujjnyi vastag szeleteket.
Fektesd el a tepsin és szinte szárítva 10 perc alatt süsd ropogósra.

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
Biscotti vagy Cantuccini recepet
Biscotti vagy Cantuccini recepet
Biscotti vagy Cantuccini recepet
Biscotti vagy Cantuccini recepet

Kapcsolódó cikkek: