Hirdetés
Hirdetés

Ananásztorta - Karamellás ananásztorta

Címkék: ananásztorta, süemények, főzős játékok, online főzőiskola

Nem csak a főzős játékokban lévő recepteket lehet kipróbálni, hanem az itt találhatóakból is lehet válogatni.

Ezt is Neked ajánljuk


Ananásztorta

Hozzávalók:
1 doboz ananász konzerv
5 db egész tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
25 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás puding
2 csomag tejszínhab pótló + 2 dl tej a tejszínhez ( vagy tejszín )
2 dl tej
20 dkg por cukor
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
Az ananász húsát apró darabokra vágjuk, a levét leszűrjük előtte. Pár darab ananászt hagyhatunk díszíteni a torta tetejére.
A pudingport 2 dl tejben elkeverjük, majd az ananászlével megfőzzük, utána pedig kihűtjük.
A margarint összekeverjük a porcukorral, habosra keverjük.majd a pudinggal is.
Végül belekeverjük az apróra vágott ananászdarabokat. Ha ez kész akkor lehűtjük.
A tojásból, cukorból, lisztből, fél csomag sütőpor hozzáadásával egy hagyományos piskótát sütünk. Ezt is le kell hűtenünk.
Végül a hideg piskótára rákenjük az ananászkrémet.
A tetejére felvert tejszínt kenünk, és a meghagyott ananász darabokat szépen rátesszük díszítés képen.

A tortát 1 órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon, máskülönben nem tudjuk szépen szelni. Az ananász, ha nem vágjuk apró darabokra, ki fog potyogni, mikor vágjuk.


Karamellás ananásztorta

Hozzávalók:
1 doboz ananászkonzerv
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg puha sütőmargarin
20 dkg cukor
1 vaníliarúd
4 tojás
néhány szem koktélcseresznye
A karamellhez:
5 dkg sütőmargarin
5 dkg barnacukor
fél dl tejszín

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és a kapcsos tortaformánkat gondosan becsomagoljuk néhány réteg alufóliába kívülről.
Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és az ananászkarikákat, mert ha jó szárazak, akkor jobban tapadnak majd a karamellhez. Mielőtt elkészítjük a tésztát, megcsináljuk a karamellt. Ehhez egy kisebb edényben közepes lángon kevergetve összeolvasztjuk a margarint, a barnacukrot és a tejszínt, utána hagyjuk állni 2-3 percen át , hadd forrdogáljon, majd átöntjük a tortaformába.
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd egy nagyobb tálban összehabosítjuk a puha margarint a cukorral és az egyik tojással. Pár perc alatt sűrű, világos színű keverék lesz belőle. Ekkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást is, és a géppel jól elvegyítjük őket. Végül belekeverjük a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a sütőporos lisztet.
A formában lévő karamellen csinosan elrendezzük a leszárított ananászkarikákat. Ha akarjuk akkor az ananászok közé rakhatunk néhány szem koktélcseresznyét is. A gyümölcsökre végül rákanalazzuk a tésztát, és a tortát 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor készen van, kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percen keresztül, hogy a karamell kicsit besűrűsödjön, megdermedjen.
Most pedig az következik, hogy ráfektetünk a tortára egy nagy tálat, és határozott mozdulattal kiborítjuk rá. Íme a szépséges torta. Ha szerencse velünk volt az összes ananász a helyén maradt, de akkor sincs vész, ha egy-két darab elvándorolt ezeket könnyedén visszapakolhatjuk a tortára, hiszen az üres helyük megmutatja, hogy hol voltak.

Hirdetés
Olvasd a Magazint, ahol játékleírásokat és a játékokhoz kapcsolódó érdekességeket találsz.
Ananásztorta - Karamellás ananásztorta
Ananásztorta - Karamellás ananásztorta
Ananásztorta - Karamellás ananásztorta
Ananásztorta - Karamellás ananásztorta

Kapcsolódó cikkek: